اخبار سرطان.ریه.کبد.کلیه.مثانه.پستان




    اخبار سرطان.ریه.کبد.کلیه.مثانه.پستان


   اخبار روز پزشکی و انواع سرطان
موضوعات مطالب
آخرین خبرها
خبرهای بهداشتی وسلامت
انواع سرطان
بیماری ام اس
سرطان خون
سرطان ریه
سرطان پروستات
سرطان پستان
سرطان پوست
سرطان مثانه و کلیه
تومور مغزی
سرطان لوزالمعده
سرطان روده
سرطان کبد
سرطان تخمدان
تیروئید
سرطان حنجره
سرطان گلو
سرطان روده
سرطان چشم
سرطان دهانه رحم
سرطان دهان
سرطان لب
سرطان مری
سرطان معده
سرطان آپاندیس
سرطان پانکراس
سرطان طحال
تومور ویلمز
سرطان دست
خواص مواد خوراکی
نمک
چای سبز
نوشابه
ریحان
انار
سیب
خرما
سرکه سیب
انجیر
زردالو
اسفناج
لبو
هویج
اناناس
گوجه فرنگی
مویز
کرفس
اویشن
خیار
شوید
ابلیمو
کاسنی فرنگی
بادرنجبویه
رازیانه
ترب سیاه
فلفل سیاه
گیلاس
چای ترش
توت وحشی
آووکادو
روغن کنجد
ازگیل
زرشک
لپه
زعفران
مرزه، ضد سرطان است
فلفل دلمه‌ای رنگی
کاسنی
'توت'
سویا
نخود فرنگی
به
«اسطوخودوس»
گياه شاهدانه
گردو
کیوی
شیر سویا
انگور
گياه نسترن
زیره سبز
ليمو
بادمجان
عسل
برگ بو
کلم قرمز
سماق
نخود
سیر
لوبیا سبز
گیاه خرفه
شاه تره؛ گیاهی با خواص چند منظوره
خواص و مضرات باقلا
گوشت بوقلمون
چای ترخون
قارچ
توت فرنگی
ریواس
سیاه دانه
موز
چای بابونه
گیاه ترنجبین
آشنایی با خواص آلبالو
شاتوت
خواص آویشن
طالبی
درباره زیتون
تخم شربتی
موز
خرمالو
خاصیت "ژله"
زردچوبه
داستان کوتاه
انواع داروهای ضد سرطان
ایماتینیب 100 میلی گرم
فلوتامید
سینادوکسوزوم
سیس پلاتین
بلئومایسین
اگزالیپلاتین استراژن (Oxaliplatin Stragen)
ریتوکسی ماب (Rituximab)
اتوپوزاید (Etoposide)
ایرینوتکان (Irinotecan)
وین کریستین (Vincristine)
دسه تاکسل (Docetaxel)
کاپسیتابین (Capecitabine)
پکلی تکسل (Paclitaxel)
نويسندگان وبلاگ
آمار و امكانات
»تعداد بازديدها:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 26
بازدید دیروز : 56
بازدید هفته : 83
بازدید ماه : 1545
بازدید کل : 816578
تعداد مطالب : 864
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1



طراح قالب

Template By: LoxBlog.Com

درباره وبلاگ

اخبار روز پزشکی و انواع سرطان مطالب آموزشی و پزشکی
لينك دوستان
» قالب وبلاگ

» فال حافظ

» قالب های نازترین

» جوک و اس ام اس

» جدید ترین سایت عکس

» زیباترین سایت ایرانی

» نازترین عکسهای ایرانی

» بهترین سرویس وبلاگ دهی

تهاجم فرهنگی
جی پی اس موتور
جی پی اس مخفی خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دانلود و آدرس kaktoos62.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آرشيو مطالب
پيوند هاي روزانه
» نکاتی درزمینه بدخیمی غده پروستات

پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلي است. پروستات اجزاء مایع منی را می‌سازد و ذخیره می‌کند و در لگن، زیر مثانه و جلوی راست‌روده، ‌قرار گرفته است. قسمتی از پیشابراه ـ لوله‌ای که ادرار را از مثانه خارج می‌کند ـ از پروستات مي‌گذرد. پروستات سالم تقریباً به اندازۀ یک گردو است. اگر رشد پروستات خیلی زیاد باشد، به علت محل قرارگیری اين غده، جریان ادرار کند یا متوقف مي‌شود.

یک عامل خطرزای مهم سن است. بیش از 70 درصد از مردان که سرطان در آنها مشخص شده است، بیش از 65 سال سن دارند. به‌نظر می‌رسد عوامل ژنتیکی، به‌ویژه در خانواده‌هایی که تشخیص سرطان در آنها، در سن پایین‌تر از 60 سالگی بوده است، در پیشرفت سرطان پروستات نقش داشته باشد. خطر سرطان با افزایش شمار خویشاوندان نزدیک مبتلا به سرطان، افزایش می‌یابد.

بنابر برخی شواهد عوامل غذایی خطر سرطان پروستات را افزایش یا کاهش مي‌دهد.

سرطان پروستات،‌ اغلب در مراحل اولیه هیچ علامتی را نشان نمی‌دهد. وقتي ‌كه علائم بروز می‌یابد، بعيد نيست بیماری به خارج از پروستات انتشار يافته باشد. علائم سرطان پروستات شامل این موارد است:

    مشکلات ادراری:

        ناتوانی در ادرار کردن.

        دشواری شروع یا توقف جریان ادرار.

        احساس دفع در اغلب مواقع، به ویژه در شب.

        جریان ضعیف ادرار.

        وقفه در جریان ادرار.

        درد یا سوزش وقت ادرار كردن.

        اشکال در نعوظ آلت تناسلی.

        خون در ادرار یا مایع منی.

        درد متناوب در قسمت پایین پشت، مفصل ران، یا قسمت‌های بالای ران.

اگرچه این علائم، علائم سرطان هستند، اما آنها به احتمال خیلی زیاد، به دلیل شرایط غیرسرطانی بروز كرده‌اند. بررسی این نشانه‌ها، از سوی پزشک، مهم است.

با افزایش سن، پروستات مردان بزرگ‌تر می‌شود و جریان ادرار را مسدود می‌کند و یا در عملکرد جنسی اختلال ایجاد می‌کند. به این وضعیت معمول، هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات می‌گویند (BPH) که سرطان نیست اما بسیاری از علائم مشابه سرطان پروستات را دارد. اگرچه BPH تهدیدی برای زندگی نیست ولی برای تسکین علائم، نیازمند تجویز دارو یا جراحی است. عفونت یا التهاب پروستات (که پروستاتیت ناميده مي‌شود) معمولاً علائمی مشابه علائم سرطان پروستات ایجاد می‌کند. بار دیگر، ذكر این موضوع اهميت دارد که بايد يك پزشک، این علائم را بررسی کند.

بله. غربالگری سرطان پروستات به‌دنبال تشخيص بیماری، پیش از بروز هرگونه علامتي در فرد است. دو روش غربالگری که معمولاً در نبود علائم برای کشف سرطان پروستات به‌کار می‌رود، يكي معاینۀ انگشتي مقعد است که پزشک پروستات را از طریق مقعد برای یافتن یک ناحیة توده‌دار لمس می‌کند، و ديگري آزمایش خون است که ماده ساخته شدۀ پروستات را ـ که به آن آنتی‌ژن ویژۀ پروستات (PSA)می‌گویند ـ اندازه‌گيري مي‌كند. .(PSA) این دو روش، همراه با هم، بسیاری از سرطان‌های خاموش پروستات را که هیچ علامتی بروز نمي‌دهند، شناسایی می‌کنند. به‌دلیل استفادۀ گسترده از آزمایش ‍ٍِPSA در ایالات متحده، تقریباً 90% سرطان‌های پروستات در مرحلۀ اولیه مشخص می‌شوند و درنتیجه، ‌پس از تشخیص، مردان زندگی طولانی‌تری خواهند داشت.

هیچ‌کدام از پژوهش‌های غربالگری سرطان پروستات کامل نیستند. بيش‌تر مردان با سطح افزایش‌یافتۀ PSA، سرطان پروستات ندارند (مثبت کاذب) و برخی مردان مبتلا به سرطان پروستات، سطح پایینی از PSA دارند (منفی کاذب(. DRE هم، با مثبت و منفی‌های کاذب همراه است. استفاده توأمان ازDRA)معاینه باانگشت ازطریق مقعد) و PSA، خطای تشخیص سرطان را كم‌تر می‌کند (حساسیت بیش‌تر)، اما در عین‌حال، شمار مثبت‌های کاذب و نمونه‌برداری‌های متعاقب در مردان غیرمبتلا را افزایش می‌دهد (اختصاصی بودن پایین‌تر(

فواید غربالگری و درمان موضعی (جراحی یا پرتودرمانی) برای سرطان پروستات در مراحل اولیه نامشخص است و هنوز دربارۀ سودمندي غربالگری سرطان پروستات، اطمینان حاصل نشده است. به دلیل این عدم‌اطمینان، اخیراً، محققان پژوهش بالینی تصادفی وسیعی را انجام داده‌اند که به آن پژوهش غربالگری سرطان پروستات، ریه، رودۀ بزرگ و راست‌روده و تخمدان می‌گویند (PLCO). هدف این پژوهش، تعیین این است که آیا غربالگری همراه با آزمایش‌های PSA و DRE، میزان مرگ‌ومير ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد. محققان، خطرهای غربالگری را نیز، ارزیابی کرده‌اند. به‌ویژه مردانی که سطح افزایش‌یافته‌ای از PSA یا یک DRE مشکوک دارند، به احتمال بيش‌تر باید نمونه‌برداری شوند که یک روش تهاجمی است و اگر نتیجۀ نمونه‌برداری مثبت باشد، خطرهای جراحی، پرتودرمانی و حتی مراقبت فعال (که به آن، انتظار مراقبانه هم می‌گویند) باید در نظر گرفته شود.

نتایج اولیۀ پژوهش‌های PLCO نشان داد که انجام آزمایش سالانۀ PSA، برای 6 سال، و معاینۀ DRE برای 4 سال (در 4 سال نخست همراه با انجام آزمایش PSA) شمار مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان پروستات را طی یک دورۀ میانگین پیگیری 5/11 ساله (فاصلۀ زمانی 2/7 تا 8/14 سال) کاهش نداد. در پیگیری 7 ساله، وقتی پیگیری شرکت‌کنندگان کاملاً تکمیل ‌شد، در گروه غربالگری، نسبت به گروه کنترل (که مردان این گروه به‌طور تصادفی برای «درمان معمولی» انتخاب شده بودند)، تشخیص سرطان 23 درصد بيش‌تر بود. اين نتايج نشان داد كه در بسياري از موارد، درمان در افرادي انجام شد كه ممكن بود تا آخر عمر متوجه سرطان پروستات خود نشوند و سرطان هيچ علامتي در آنها ايجاد نكند و اين افراد در معرض عوارض درمان قرار گرفته‌اند. با اين‌حال، این احتمال باقی می‌ماند که منفعت ناچيزي از تشخيص اولیۀ این سرطان‌ها، با پیگیری‌های طولانی‌تر حاصل شود. بنابراین، پیگیری مشارکت‌کنندگان PLCO، تا زمانی‌که همۀ مشارکت‌کنندگان، به مدت حداقل 13 سال پیگیری شده باشند، ادامه خواهد یافت.

در مقابل، نتایج اولیه از یک آزمایش بزرگ تصادفی ـ آزمایش کنترل شدۀ غربالگری که به آن بررسی تصادفی اروپایی غربالگری سرطان پروستات (ERSPC (European Randomized Study Of Screening For Prostate Cancer می‌گویند ـ به یک کاهش 20 درصدی در مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان پروستات، مرتبط با انجام هر چهار سال یک بار آزمایش PSA، دست یافت. در زمانی‌که نتایج گزارش شد، شرکت‌کنندگان برای یک دورۀ متوسط 9 ساله پیگیری شده بودند. میانگین تعداد آزمایش‌های PSA برای هر شرکت‌کننده در 2/1 ERSPC، بود.

اکثر مراکز مشارکت‌کننده در این آزمایش، از میزان پایین‌تری از PSA، به‌عنوان شاخص ناهنجاری، نسبت به آنچه در پژوهش PLCO استفاده شده بود، استفاده کردند. (3 نانوگرم در هر میلی‌لیتر در مقابل 4 نانوگرم در هر میلی‌لیتر) در این آزمایش نیز، مثل آزمایش PLCO، تشخیص سرطان در گروه غربالگری، نسبت به گروه شاهد، بيش‌تر بود. محققان ERSPC برآورد کردند که 1410 مرد باید غربالگری شوند و 48 سرطان باید کشف شوند تا مانع از مرگ یک نفر به دلیل سرطان پروستات شود.

تشخیص سرطان پروستات فقط با انجام نمونه‌برداری تأیید می‌شود. درطول نمونه‌برداری، یک اورولوژیست (پزشکی که در بیماری‌های ادراری و اندام‌های جنسی مردان و اندام‌های ادراری در زنان تخصص دارد)، نمونه‌های بافتی را، معمولاً با یک سوزن، بر می‌دارد. این عمل معمولاً در مطب پزشک با بیهوشی موضعی انجام می‌شود. سپس، یک آسیب‌شناس (پزشکی که بیماری‌ها را از راه مطالعۀ میکروسکوپی بافت‌ها، تعیین می‌کند) وجود سلول‌های سرطانی را کنترل و بررسی می‌کند.

گاه از مردان یک سلسله آزمایش خون می‌گیرند تا ببینند که آیا سرطان منتشر شده است. برخی مردان همچنین، به آزمایش‌های تكميلي نیاز دارند:

    اسکن استخوان: پزشک مقدار کمی از مادۀ رادیواکتیو را به درون یک رگ خونی تزریق می‌کند، این ماده در جریان خون به گردش در می‌آید و در استخوان‌ها جمع می‌شود. دستگاهی موسوم به اسکنر، پرتو را کشف و اندازه‌گیری می‌کند. اسکنر تصاویری از استخوان‌ها را بر صفحۀ کامپیوتر یا فیلم نشان می‌دهد. این تصاویر معمولاً سرطان گسترش یافته به استخوان‌ها را، نشان می‌دهند.

    اسکن توموگرافی کامپیوتری (سی.تی.اسکن): یک دستگاه پرتو X متصل به کامپیوتر مجموعه‌هایی از تصاویر را با جزئیات، از مناطق درونی بدن، می‌گیرد. پزشکان اغلب، از سی.‌تی.‌اسکن برای دیدن لگن یا شکم استفاده می‌کنند.

    تصویربرداری با تشدید مغناطیسی (MRI): از یک آهنربای قوی متصل کامپیوتر برای گرفتن تصاویر با جزئیات، از مناطق بدن استفاده می‌شود.

    سرطان پروستات، هم به‌وسیلۀ درجه و هم مرحله، توصیف می‌شود.

    درجه نحوۀ دقیق شباهت‌های تومور با بافت غده‌ای نرمال پروستات را توصیف می‌کند. براساس ظاهر میکروسکوپی بافت توموری، آسیب‌شناس‌ها آن را به‌عنوان سرطان درجه پایین، متوسط یا بالا توصیف مي‌کنند. روش درجه‌بندی سرطان پروستات معروف به معیار گلیسون (Gleason) از معیار 2 تا 10 استفاده می‌کند. معيار دیگر، به‌کارگیری G1 تا G4 است. در هر دو معيار، نمره‌های بالاتر، درجه بالاتر تومور را نشان می‌دهند. تومورهای با درجه بالا، عموماً، سریع‌تر رشد می‌کنند و نسبت به تومورهای با درجه پایین، امکان انتشار بیش‌تری دارند.

    مرحله به وسعت و گستردگی سرطان اشاره دارد. سرطان پروستات در مراحل اولیه، سرطان مرحلۀ I و II، موضعی است و به خارج از غدۀ پروستات سرایت نکرده است. سرطان پروستات مرحلۀ III، اغلب به آن بیماری موضعی پیشرفته می‌گویند، به بیرون از غده پروستات گسترش یافته است و حتی امكان دارد در کیسۀ منی هم باشد. مرحلۀ ‌IV به این معنی است که سرطان به خارج از کیسة منی، به غدد لنفی و یا به سایر بافت‌ها یا اندام‌های بدن هم سرایت کرده است.

سه گزینۀ درمانی، به‌طور کلی، برای مردان مبتلا به سرطان پروستات موضعی پذیرفته شده است: پروستات‌برداری رادیکال، پرتودرمانی (با درمان هورمونی یا بدون آن) و مراقبت فعال (که به آن انتظار مراقبانه هم می‌گویند(

    پروستات‌برداری رادیکال: یک روش جراحی برای برداشتن تمام غدۀ پروستات و بافت‌های مجاور آن است. گاهی غدد لنفی ناحیۀ لگن (واقع در قسمت پایین‌تر شکم، بین استخوان‌های ران) را هم برمي‌دارند. پروستات‌برداری رادیکال گاه با استفاده از تکنیکی که به آن جراحی نگهدارندة عصب می‌گویند انجام می‌شود. این روش مانع بروز آسیب به اعصاب لازم برای نعوظ می‌شود، اما جراحی نگهدارندۀ عصب، همیشه امکان‌پذیر نیست.

    پرتودرمانی تاباندن پرتو به پروستات است. پرتودرمانی معمولاً به صورت سرپایی، با استفاده از تابش خارجی پرتو، تجویز می‌شود. پرتودرمانی را همچنین با تکنیکی موسوم به براکی‌تراپی (brachytherapy)، انجام می‌دهند که در آن، با استفاده از سوزن، دانه¬های رادیواکتیوی، مستقیماً در داخل تومور یا خیلی نزدیک به آن، می‌کارند. در بيماران دچار سرطان پروستات با خطر بالاي پيشرفت، هورمون‌درماني به پرتودرماني اضافه مي‌شود.

    مراقبت فعال (انتظار مراقبانه) گزینۀ توصیه شده برای بیماران مبتلا به مراحل اولیة سرطان پروستات است، به‌ویژه آنهایی که تومورهایی با درجه پایین، همراه با مقدار اندکی از سرطان در نمونه‌برداری، دارند. این بیماران آزمایش‌های منظم، آزمایش‌های PSA و گاهی، نمونه‌برداری‌های زمان‌بندی شده دارند. اگر شواهدی از رشد سرطان موجود باشد، معمولاً درمان فعال توصیه می‌شود. بیماران مسن‌تر و افرادی با مشکلات حاد پزشکی داوطلبان خوبی برای مراقبت فعال هستند.

انتخاب گزینۀ درمانی، بیمار، خانوادۀ او و یک یا چند پزشک را درگیر می‌کند. ضروری است که آنها درجه و مرحلۀ سرطان، سن و سلامتی مردان، ارزش‌ها و احساسات آنها در مورد فواید و زیان‌های بالقوه هر گزینۀ درمانی را درنظر بگیرند. از آنجایی که پرتودرماني و جراحی، هر دو، گزینه‌هایی برای بیماری موضعی هستند، مشورت، هم با اورولوژیست و هم سرطان‌شناس پرتودرمان، توصیه مي‌شود. اغلب، پرس‌‌وجوی نظرات بیش‌تر، از پزشکی با همان تخصص، یک پزشک متخصص بیماری‌های داخلی، یک پزشک خانوادۀ باتجربه یا یک پزشک سرطان‌شناس ديگر، سودمند است. به دلیل وجود چندین گزینۀ منطقی، این احتمال هست که بیماران نظرها و توصیه‌های مختلف را می‌شنوند و تصمیم‌گیری برای آنها دشوار می‌شود. اما بیماران باید سعی کنند، حتي‌الامکان، اطلاعات کسب کنند و به خود، زمان کافی برای تصمیم‌گیری بدهند. به‌ندرت، تصمیم‌گیری فوری، بدون صرف زمان برای سبك سنگين کردن و درک جنبه‌های مثبت و منفی رویکردهای مختلف، ضرورت می‌یابد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







نويسنده : فرانک رجبی دوست | تاريخ : شنبه 15 آذر 1393برچسب:نکاتی درزمینه بدخیمی غده پروستات, | نوع مطلب : <-PostCategory-> |
» عناوين آخرين مطالب
لرزش یکی از علائم ابتلا به بیماری پارکینسون است
با شیمی درمانی خداحافظی کنید + میوه جایگزین با قدرت ده هزار برابری
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: وزوز گوش می‌تواند نشانه یک بیماری جدی مانند بیماری قلبی، دیابت و ... باشد.
سرطان معده خطرناک اما درمان پذیر در مراحل اولیه
در فصل زمستان نیاز بدن به انرژی افزایش می‌یابد. در این فصل، سرما باعث ایجاد التهاب مفصل و درد می‌شود
موسیر چه خواصی دارد؟
کندن پوست این میوه یک اشتباه بزرگ است
نوشیدنی‌های داغ یکی از عوامل اصلی در ابتلا به سرطان گوارش هستند.
بازبینی نتایج مطالعات انجام شده در مورد ماده معدنی "روی
کدام بیماری‌ها در «مردان» بیشتر از زنان است؟
10 خطر خوردن بستنی که نمی‌دانستیم!
۱۴ خاصیت اعجاب‌انگیز سیر خام
هیچ داروی لاغری در دنیا تولید نشده است
بالاخره سیب را با پوست بخوریم یا بدون پوست ؟
از طریق برخی از نشانه ها به احتمال بروز برخی بیماری ها پی برد
چه غذاهایی سرماخوردگی‌ را بدتر می‌کند ؟
پرفروش‌ترین داروهای ایران
دردهای شکمی که باید جدی بگیریم
استفاده از ماکروویو در ژاپن جرم است؛ چرا؟